Zoekmachine adverteren zorgt voor een snelle vindbaarheid

Een belangrijk onderdeel van marketing, is zoekmachine adverteren. Niet alleen is de term zoekmachine adverteren handig om te kennen wanneer je er gebruik van wilt gaan maken, maar ook als je dat niet gaat doen. Het is in dat geval handig om te weten wat het is, om te begrijpen hoe andere winkels en bijvoorbeeld je concurrent, te werk gaan. In dit artikel lees je wat zoekmachine adverteren is, waar het goed voor is en wat je er mee kan bereiken.

 

Wat is zoekmachine adverteren?

Zoekmachine adverteren wordt ook wel SEA ( Search Engine Advertising) genoemd. Zoals je misschien al weet, ga je met SEO aan de slag om op een organische manier, zonder dat je er voor betaalt, bovenaan in de zoekresultaten te komen staan. Met SEA zorg je er voor, dat je door middel van betaalde advertenties bovenaan komt te staan. Zoek maar eens iets op Google op. De eerste zoekresultaten waar bij staat “advertentie”, zijn websites die er voor betaalt hebben om zo hoog te kunnen staan. Je begrijpt wel, dat het grote voordelen heeft om zo hoog te staan. Mensen klikken namelijk automatisch vaak op de bovenste zoekresultaten. Zo komen potentiële klanten op jouw site en niet op die van de concurrentie.

 

Hoe zoekmachine adverteren werkt.

Betaalde advertenties op Google worden betaald per klik. Dat betekent dat, elke keer dat iemand op jouw betaalde advertentie klikt en dus naar jouw site gaat, je een bepaald bedrag betaalt. Dit bedrag hangt af van hoeveel concurrentie er is op het desbetreffende zoekwoord. Stel, je neemt het zoekwoord “spiegels”. Dit is een erg breed zoekwoord, waardoor er veel concurrenten zijn. je biedt op een soort veiling tegen elkaar op, zodat de kosten hoger worden.  De gene met het hoogste bod per klik, krijgt de beste plek. Wanneer je dus gaat bieden op het zoekwoord “spiegel reparatie Amsterdam”, heb je meer kans op een goedkopere advertentie, omdat daar minder vraag naar is. Zo kun je op een relevante en goedkope manier je online vindbaarheid verbeteren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *